Nieuwsbrief 1

 
De beste wensen voor 2017
 
 
 
koffiedik

15 handige koffiedik tips
Koffiedik is de drab van gemalen koffie die onder in de beker of de koffiekan overblijft als de koffie is opgedronken of uitgeschonken.

Wellicht stel je jezelf weleens de vraag of er nuttige dingen gedaan kunnen worden met koffiedik. Er zijn verschillende mogelijkheden om koffiedik te gebruiken in en om het huis, zoals bijvoorbeeld insecten uit de keuken houden.

Synoniemen voor koffiedik zijn: koffieprut, koffiedrab, koffiegruis en droesem.

 
RotterZwam-Growkit

Oesterzwammen kweken
Je eigen koffiedik omzetten in oesterzwammen? 
Met de RotterZwam-Growkit kan het! 
Het enige wat je nodig hebt is de Oesterzwam Growkit, het paddenstoelenbroed en je eigen koffiedik. Je werkt met kleine hoeveelheden koffie, dus hoef je geen enorme koffieleut te zijn om het te gebruiken. Ook het opsparen van koffieprut is niet nodig. Het proces werkt met koffiedik uit de percolator, snelfiltermaling, senseopads en de espressomachine.

Je kunt deze growkit bij ons bestellen.

 
Hoe kun je thee het beste bewaren?
Bewaar losse thee altijd in een goed sluitend blik of een glazen, porseleinen of plastic pot.
Thee moet luchdicht en op een donkere plek en droge plaats bewaard worden.

Losse thee is niet bestand tegen vocht, dus ook niet tegen een hoge luchtvochtigheid.
Kleine waterdeeltjes kunnen namelijk de groei van micro-organismen beïnvloeden, waardoor rotting,
schimmels of gisting kunnen ontstaan.
 
Thee bewaren in een voorraadpot
Voor de thee liefhebbers die hun losse thee, theezakjes graag willen bewaren in een goed sluitende voorraadpot of blik hebben wij een mooi assortiment met verschillende soorten en maten met een inhoud van 15 gram tot aan 1 kg.

 
Winterkoffie met Hazelnootpasta
Recept voor 4 personen

Ingredienten:
4 theelepel hazelnootpasta
4 theelepel honing
20 gram gemberpoeder
20 gram kardemom
4 sterke espresso
Melk

Benodigdheden:

Melkschuimer
4 kopjes

Bereiding:
Roer 4 theelepel hazelnootpasta en 4 theelepel honing met 20 gram gemberpoeder en 20 gram kardemom door elkaar tot het mengsel romig is.
Verdeel het mengsel over 4 kopjes. Voeg hieraan een scheut sterke espresso. Schuim in een kannetje of een melkschuimer de melk op. Schenk het melkschuim over de koffie.
Verdun wat hazelnootpasta met de overgebleven espresso en versier daarmee het melkschuim.


 
 
Like Twitter Pinterest GooglePlus LinkedIn Forward